Yulia Ink. Visualising complex stories

Testimonials


“I’ve known Yulia Kryazheva for more than 10 years. I’ve worked with her on a variety of Dutch as well as International projects, reaching from designing and illustrating online and offline publications to developing workshops and creative labs in locations such as Paris to Berlin and Italy. In all these projects, Yulia proofed herself as an exceptional professional, combining a high level of analytical thinking with a hands-on practical approach. Her versatility as a design professional is matched by both, her commitment to and the high quality of her work.I couldn’t think of any designer I would more highly recommend!”
Sebastian Olma
Professor of Autonomy | Lector Autonoom Maken
Centre for Art, Design & Technology
Avans Hogeschool | Avans University of Applied Sciences


"I have always found Yulia to be exceedingly responsive, both in time and in content. She is a very talented designer, with excellent ideas that also address content as well as form. (A thoughtful suggestion for Cities Alive led to a major re-focusing of the project, which was an enormous improvement.) At the same time she is a consummate team player, fully responsive to our needs and desires as client. Yulia is also exceptionally competitive in her rates, delivering great value for money, and on time and with high quality."
Michael W. Mehaffy, Ph.D.
Executive Director, Sustasis Foundation
Senior Researcher, KTH Royal Institute of Technology, Stockholm


“Yulia is een erg sterke ontwerper met een grote visuele kracht. Met veel toegevoegde waarde heb ik haar gevraagd problemen en concepten te visualiseren in de volgende opdrachten:
    • Opdrachtformulering voor een groot klantbeeld ict project in de zakelijke- en consumententelecommarkt. Met een grote groep zijn we door de tijdens de workshop gecreeerde tekeningen van Yulia heel snel op 1 lijn gekomen als team en werden de doelen, risico’s en valkuilen van het project veel sneller duidelijk.
    • Productonwikkeling voor een ICT bedrijf. Met een groep IT consultants zijn we aan de hand van het proces en tekeningen van Yulia gekomen tot een aantal tastbare producten en IT diensten.
    • Conceptonwikkeling. Door de (feedback) tekeningen van Yulia hebben we met een team van strategie consultants het concept van ‘antifragility’ kunnen omzetten in een aantal tastbare en concrete use-cases.
    • Yulia is daarnaast ook een bijzonder en fijn persoon om mee samen te werken. Door haar culturele achtergrond en haar eigenwijze kijk is zij in staat om een hele heldere spiegel voor te houden en verschillende beelden qua invalshoek op een heldere manier te vangen in simpele maar krachtig beeldende tekeningen.”
Rob van Roessel
Independent Program Manager | Product Owner Digital Business Transformation


“Yulia is een zeer professioneel ontwerper/vormgever, creatief, nauwgezet en met een uitstekend vermogen om te snappen wat de opdrachtgever wenst. Het product voor de klant staat centraal en Yulia slaagt erin om in de eerste fase de opdrachtgever te helpen bij het helder krijgen van de wensen. Daarmee wordt een solide basis gelegd voor een proces met heldere tussenstappen. Ze is flexibel en beweegt mee met de klantwens, en is tot na de laatste stappen in een project betrokken. Ze heeft een breed netwerk van professionals om zich heen (drukkers, audio-visuele bedrijven, webbouwers) en door haar relatiegerichte en regisserende aanpak leidt dit tot prima producten. Als opdrachtgever kun je met een gerust hart zaken aan haar overlaten, je weet dat het goed komt, of tijdig overlegd wordt als dat tot betere producten leidt. Recent heeft Yulia een grote rol gespeeld in een succesvolle middag met onze relaties, waarbij we ons 40 jarig jubileum hebben gevierd in het Gemeentemuseum Den Haag”.
Han Schouten,
PR en Communicatie | CE Delft


“Yulia heeft eerder dit jaar voor ons de zogeheten ‘jaarkaart’ gemaakt. Als opdrachtgever heb ik de samenwerking als erg prettig ervaren. Ik was onder de indruk van de snelheid waarmee Yulia zich een tamelijk complex en voor haar nieuw onderwerp als ‘nazorg na detentie’ eigen wist te maken en vervolgens helder wist te vertalen in een aansprekende visualisatie die voor zowel incrowd als buitenstaanders interessant blijkt te zijn. Dit lukt haar onder andere doordat ze de juiste vragen stelt, zich goed weet te verplaatsen in de opdrachtgever en onze belangen, constructief meedenkt en erg goed kan luisteren.
Verder heeft zij een flexibele en oprecht betrokken werkstijl die bijdraagt aan een prettige communicatie en kwaliteit. Yulia heeft een mooie en bruikbare visualisatie voor ons ontwerpen waar we nog steeds dagelijks plezier van hebben.”
Roselyne van der Heul
Innovatie & Ontwikkeling | Exodus Zuid-Holland